BringThemHomeNow#

איך הפך הסומק ממוצר מיושן לתעשייה חדשנית שמגלגלת מיליארדים

בעוד בתעשיית הביוטי הבינלאומית אנחנו רואים בשנים האחרונות כיצד מוצרים הופכים ויראלים בין לילה. ואף מוחלפים כמו גרביים… יש מוצר אחד שהפך מפריט פשוט ולא מבוקש לתעשייה הצומחת ביותר בשוק המגלגלת מיליארדים. אנחנו מדברות כמובן על הסומק. 

עד לפני 4 שנים בערך היה הסומק מוצר האיפור הכי פחות מרגש ובהכרח גם הכי מיושן בתיק האיפור של הצרכניות. 

אפשר לומר שהפעם האחרונה בהיסטוריה בה סומק היה טרנדי ומהותי כל כך עבור הצרכנית הייתה אי שם באייטיז. אז נשים היו משתמשות בסומק הקלאסי והאבקתי כדי ליצור מראות איפור צבעוניים וצעקניים. בשנות ה-90 והאלפיים הפך הסומק לשולי ופינה את מקומו לברונזר. ואפשר לומר בעצם שמאז לא זכה לאהדה גדולה או אובססיביות כמו שאנחנו רואים היום. למה זה אתם שואלים? כנראה בגלל שתעשיית הקוסמטיקה והאיפור לא השקיעה המון מאמצים להמציא אותו מחדש כמו מוצרים אחרים. 

זאת אולי עד 2017. אז מותג קוסמטיקה צעיר ועולה בשמי התעשייה, העונה לשם גולסייר, משיק את "סומק הג'ל" שלו. כן, אם תשאלו אותי היה זה הקלאוד פיינט של המותג שהפך את הסומק הנוזלי למה שהוא היום. המוצר נגמר פעם אחר פעם והפך להיות אחד המוצרים הראשונים בעולם שהפכו "ויראלים". כמה שנים לאחר מכן ובתקופת הקורונה תקים הזמרת סלינה גומז מותג קוסמטיקה משלה. מותג שישיק סומק נוזלי סופר פיגמנטי שיחתום את העסקה ויהפוך את הסומק בפעם הראשונה מאז האייטיז למגפה.

הסומק הפך לקטר שמניע את תעשיית הביוטי ומצליח שנה אחר שנה מאז 2020 להיות המוצר הכי נמכר בה. 

על פי מגזין ביוטי אינק מדובר במוצר שבכל שנה עולה כמות המכירות שלו בממוצע בכ-39%. באמזון הוא מוצר האיפור והטיפוח המדורג במקום השלישי מבחינת נתוני חיפוש. כן, קראתם נכון מעל לרבע מיליון חיפושים שבועיים למילה סומק. ובממוצע לכל סומק ויראלי אפשר למצוא בשוק היום מאות דיופים. מאות. חלקם אפילו של מתחרות גדולות בשוק. אבל לא רק סמקים ויראלים זוכים לאהדה, גם בתחום האיפור היוקרתי רואים עלייה של 60% במכירות. ולצורך השוואה העלייה בכמות המסקרה בשנה שעברה עלתה רק בשש אחוז.

הבאלם של שאנל, להשיג בבוטיקי שאנל ברחבי הארץ. צילום – באדיבות בית האופנה
ומה שהביא את המוצר להיות הנמכר והמבוקש ביותר בשוק הוא הפיתוחים הטכנולוגיים והפורמולות החדשות שנוספו לשוק. 

בעוד בתחום השפתונים ראינו לאורך השנים וריאציות ופורמולות רבות מושקות. הסומק מאז שנות השמונים לא שינה צורה באופן משמעותי. הוא תמיד היה מבוסס אבקה. ואז הגיע הפורמט החדש, הקרמי. זה שאפשר לייצר את אותו הפגמנט אבל במגוון מרקמים. עם איכויות כיסוי מגוונות יותר. וכמובן עם כמות גדולה יותר של מרכיבים המבטיחים שימוש מיטבי יותר ונקי יותר. כל סוג בהתאם גם נמרח, נספג ונראה אחרת. דבר שגורם לצכרניות להתלהב ולהתאהב שוב במוצר. 

דוגמא מצוינת לכך הוא הבאלם הרב תכליתי של בית האופנה שאנל שיצא ממש לאחרונה לשוק. הבאלם מראה כיצד המוצר עוד יכול להמשיך להתחדש ולהתפתח טכנולוגית. כך בית האופנה השיק פורמולת הזנה מתקדמת ויוקרתית עם פיגמנט עוצמתי וסגולות שהן הרבה מעבר לרק סומק. למרות שראינו כבר באלמים בשוק, ההשקה של שאנל הביאה לעולם בצורה רשמית את הסומק המטפח. כאשר שמן הקמילה היפנית מזין את העור ומספק מראה זוהר ורך. 

אבל האם הגענו לקצה הדרך של הסומק? נראה כי השוק כל כך רווי בפורמולות שאי אפשר לדמיין עוד "חידושים" כבר ראינו: באלם, ג'לי, ג'ל, נוזל ומה לא. ועולה השאלה האם את גל החידושים הבא נראה כמו בפעם הקודמת כמעט 40 שנה מאוחר יותר?

Translate