BringThemHomeNow#

תחושת הקהילתיות – יריד הוינטג׳ שהרגיש כמו אי של שפיות

עברו כבר כמעט שלושה חודשים מאז שהביטוי ״ביחס למצב״ מלווה את ה״בסדר״ שלנו. המציאות החדשה שאנחנו חיים עוטפת כל פעולה יומיומית בעננה של אשמה וחוסר חשק. בתוך כל תחושות הפחד וחוסר הוודאות שמלווים אותנו, התקיים בשבוע שעבר אירוע הוינטג׳ "Vintage me up". 

צילום תמונה ראשית –  דור סבג

זו  הפעם השישית בה מתקיים אירוע הוינטג׳ "Vintage me up" של אלעד הופמן (או בכינויו – ״מאמיייייי״). 

אלעד הוא מרצה בנושא אופנה ומגדר, בלוגר ומנגיש את עולם הוינטג׳ דרך סיורי אופנה. האירוע שהתקיים במשך שלושה ימים כלל לא פחות מ-25 דוכנים של פריטי וינטג׳ ויד 2. בגדי גברים ונשים, כלי בית, אקססוריז ופריטי אפ-סייקל. ״האירוע היה אמור להיות במקור בשבוע שאחרי השבת השחורה. אני מאוד מתרגש שהאירוע קורה, גם לאור הנסיבות. זה רק הבהיר לנו כמה שהחיים קצרים ושצריך להנות מהם״, אלעד מספר לי בזמן שהתור בכניסה לאירוע מתחיל להיבנות. 

״וינטג׳ מאוד תפס בישראל ובכלל בעולם. מאז הקורונה אנשים הבינו שתנועה ירוקה זה אחד הדברים החשובים שיש לנו. והקהל הישראלי מבין היום יותר איזה ערך יש בלקנות פריט וינטג׳ איכותי (גם אם הוא עולה קצת יותר). בשנים האחרונות נפתחו בארץ המון חנויות וינטג׳. והן גם הרבה יותר מדויקות למה שטרנדי ומה שהקהל רוצה עכשיו. אם פעם וינטג׳ היה נחשב כמשהו ישן וכבד… היום זאת כבר לא נחשבת מילה גסה״.

הדברים של אלעד תואמים לגמרי את המציאות, ובנימה אישית אני יכול לומר שאני לחלוטין מבין גם למה.

יש תחושה שהדור שלנו עושה ריקליימינג לוינטג׳ ויד שנייה. יש משהו שובה באיכות המדהימה של פריטי וינטג׳, בבלעדיות שלהם, בזה שיש רק אחד כזה והוא אצלך. התרבות הזו, כמו כל דבר מאז שחר הימים, עוברת מפה לאוזן. בתוך עולם של אופנה מהירה וייצור המוני, בחירה באופנת וינטג׳ ויד שנייה היא בחירה שמבליטה את הייחודיות שלנו כאינדיבידואלים. 

היא מאפשרת לנו לפתח סגנון ייחודי משל עצמנו, אחד כזה שאנחנו יודעים שאי אפשר להעתיק או לשכפל. היא אפילו יוצרת אצל אנשים (לפחות אצלי) משהו תחרותי. באירועים כאלה אני ארצה תמיד להגיע ראשון. כדי לתפוס את כל המציאות השוות – דווקא כי אני יודע שאין עוד במחסן מאחורה.

כששאלתי את אלעד האם יש למלחמה השפעה על האופנה הישראלית, התשובה שלו הייתה חד משמעית. 

״עד לא מזמן אחד הטרנדים הבולטים באופנה היה Y2K. למרות שהוא עדיין טרנד חזק, אני מרגיש שבצל המלחמה אנשים מחפשים דברים קלאסיים. נקיים, נוחים, מאוד שנות ה-90״. ובאמת, גם אני מרגיש על עצמי את השינוי בסגנון הלבוש שהתקופה האחרונה הביאה איתה. אולי זה אפילו אחד הדברים שאני הכי אוהב בלבוש יד 2. מספיק כמה פריטים על-זמניים כדי לבנות לוקים ורסטיליים מתקופות שונות. ואם עשיתם את המחקר שלכם כמו שצריך, תוכלו לעשות את זה גם בתקציב נמוך.

בימים שרובנו צריכים תירוץ מיוחד כדי לצאת מהבית ולהתלבש יפה, להסתובב ביריד הרגיש כמו לחזור ללפני שלושה חודשים. הסחת דעת הכרחית בצורה של מוזיקה כיפית. בגדים יפים וחיוכים גדולים של אנשים שמצאו את הפיס הבא שיצטרף לאוסף שלהם. אפילו מעבר לקניות, לכולנו התחדדה ההבנה בחודשים האחרונים כמה חשובה לנו תחושת הקהילתיות. זה בדיוק הדבר שאלעד הצליח ליצור ביריד.

 זה לא רק עוד אירוע מכירה, אלא הזדמנות ליצור קשרים חדשים ועל הדרך לתמוך בעסקים קטנים ומקומיים.

הרבה פעמים אנשים רוצים לקחת צעד ראשון בעולם הוינטג׳ ולא יודעים בכלל איך. לאיזה חנות הולכים, מה מומלץ, מתי המחיר הוגן ולאיזה סגנון הם מתחברים. יש משהו בליצור את התמהיל הזה במקום אחד, שכולם יכולים למצוא את עצמם בו ושתהיה להם נחיתה רכה. כיף לראות שקהילת הוינטג׳ בישראל הולכת וגדלה. תופסת תאוצה ומשתכללת ככל שהזמן עובר. נותר לי רק לאחל שיוזמות כאלה ימשיכו לחבר בינינו, גם בזמנים טובים יותר. ואחרי שכל החטופים והחיילים יחזרו למשפחותיהם.

Translate