BringThemHomeNow#

סיכוי גדול ששגרת הטיפוח שאימצתן.ם בסגר פגעה לכן.ם בעור – עכשיו איך משקמים?

האינטרנט שימש לנו חוף מבטחים בתקופת הסגרים. יכולנו ללמוד דרכו דברים חדשים ולהמשיך את ה"קשר" שלנו לעולם. בזכותו עולם הביוטי אותו הכרנו וכן גם האופן בו אנחנו צורכים אותו השתנה מקצה לקצה. למדנו מה אומר המדע מאחורי הקרמים שלנו. למדנו את עור הפנים שלנו. הבנו איך להתאים מוצרים. ובעצם איך עלינו להתייחס לאיבר הגדול ביותר בגוף – העור. אלא שכל הלמידה הזו התפתחה דרך האינטרנט. שם אין מי שישגיח, מי שייעץ (כראוי) או יעזור לנווט בין מיליוני המוצרים שכולם נשמעים תמיד כל כך טוב… אז מנסים, וטועים. ומשנים. ומוסיפים. אבל האם "המשחק" הזה פגם בעור שלכן.ם? על פי מומחים כן ועכשיו עלינו לשקם אותו. אז איך עושים את זה? 

בחודשים האחרונים תופסים חזק בעולם הביוטי – משקמי מחסום העור. 

"מחסום העור הוא פונקציה מדהימה שמגינה על העור. מדובר בשכבת שמנים (lipids oils) שהגוף מפיק כדי להגן מפני זיהומים חיצוניים" הסבירה סופי פאביט מומחית אקנה ואסתטיקאית מוסמכת במגזין DAZED. "אם המחסום מפסיק לתפקד העור הופך ליבש, רגיש, אדמומי ואקנתי" מדוע זה קורה? כאשר אנחנו מקלפים / מנקים / משתמשים בחומרים חזקים מידי אנחנו מסירים לא רק עור מת אלא גם את מחסום העור. אז שכבת האפידרמיס מאבדת את המגן שלה וכן גם לחות שמוביל רק לסיבוכים. מותגי הקוסמטיקה השונים הבינו את המצב שנוצר ופיתחו מהר מוצר חדש שיתקן את הנזק שנוצר בעקבות… שאר המוצרים שלהם. 

או שננסה שאלה טובה יותר – איך הגענו למצב הזה?

 מי שעוקב באדיקות אחרי עולם הביוטי יודע שהטירוף החדש הוא המוצרים לשיקום מחסום העור. למה צריך לשקם אותו אתן שואלות? כי כאשר ניסינו, טעינו והקשבנו לכל סרטון טיקטוק ויראלי יצא שהשמדנו את מחסום העור. אם נשים לב רבות ורבים מאיתנו השתמשו בחומרים חזקים מידי (מקלפים, טונרים, חומצות וכן הלאה) שהפכו ויראלים מבלי לחשוב על המשמעות לטווח הארוך. רטינול, חומצות BHA ועוד פרצו את גבולות הדרמטולוגים ונחתו באחוזים נמוכים על המדף בסופר פארם הקרוב לביתנו. וכך הפכנו לכימאים שמרכיבים שגרות טיפוח מלאות עם חומרים שונים ומשונים שעד לפני רגע לא יכולנו להשיג בלי אישור רופא. הרשתות החברתיות עודדו אותנו לקלף, לקרצף וכן גם להתעלף מרוב שלבים על גבי שלבים. ואז חלה האטה – יצאנו מהסגר ורצנו למומחה הקרוב ביותר. זה שיגיד לנו למה למרות 21 השלבים העור הפך מגורה יותר, אדוממי יותר ויבש הרבה יותר. והמסקנה הכלל עולמית של כל המומחים, החברות והמותגים היא – "כי הגזמתם".

אז מה עושים אם גם אתן.ם מרגישים שפגמתם במחסום העור שלכן? 

משחררים מהחומרים הכימיים עוברים לחומרים עדינים. כדי לשקם את מחסום העור למדתי, יש לתת לו שנייה אוויר לנשימה. וכשאני אומרת שניה אני מתכוונת ל-28 הימים שעל פי מחקרים לוקח לו להשתקם. באופן אישי לאחר חודשים מעצבנים בהם חשתי שעור הפנים שלי רק מתדרדר למרות הזמן וההשקעה, החלטתי לשנות תקליט. במקום לרוץ לקנות "משקם" עשיתי את הצעד הטבעי ביותר לי. עברתי למוצרים עדינים, נקיים וטבעיים. המוצר היחידי בארון הקוסמטיקה שלי שלא גרם לי לאדמומיות ויובש היה סבון הפנים של חברת הקוסמטיקה הטבעית והישראלית YARDE. ההיגיון אמר לי לדבוק ב"טבעי" ולפשט את שגרת הטיפוח שלי. והחומר שקראתי תמך בגישה הזו. אז ויתרתי על המקלפים, הורדתי שלבים ופינקתי בקרם לחות. תוך ימים ספורים היה ברור ש"משהו פה קורה פה" ושיצאתי "טרילילי טרללה".  

נראה היה ש-12 שלבים היו 7 שלבים יותר מידי. וכי התחזוקה הנכונה ביותר לעור הפנים הפגום שלי היתה כזו ששילבה חומרים עדינים ונקיים. ומאז אני דובקת בשגרה כזו והתוצאות מדברות בעד עצמן. ככה ניתן לאפשר לעור לו לעשות את העבודה שהוא צריך עם חיזוק קל. שיתגבר ולא ידרדר.

המלצת המערכת – 

אם תשאלו אותי השלב הראשון שלכן יהיה לדבוק בשגרה של 3 שלבים גג. אני ממליצה לדבוק בסבון פנים עדין, סרום ויטמינים וקרם לחות עשיר. כמו שאמרתי קודם לכן, את השגרה שלי התחלתי עם סבון הפנים של המותג הישראלי YARDE, סרום הויטמינים של חברת הקוסמטיקה הישראלית GADE ולקינוח קרם הלילה של חברת הקוסמטיקה הישראלי LAVIDO (שהוא מאוד כבד וכיפי ללילה! בבוקר רצוי לשים שכבה דקה כי הוא עשיררר).

Translate