BringThemHomeNow#
אחוז ההחזרות לשנת 2024 אמנם ירד, אך הונאת ההחזרות דווקא בעלייה

מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין נגמרה? על ההסכם שהושג וההשלכות על תעשיית האופנה 

ביום שני התפרסמה הודעה מפתיעה על הסכם סחר חדש בין ארה"ב לסין. ההסכם אמנם זמני ויהיה תקף ל-90 ימים בלבד. אך הוא הצליח להרגיע רבים בתעשייה ולהביא להפחתה משמעותית במיסים. 

על פי הסכם הסחר שנחתם בין הצדדים המכס שהטיל טראמפ על מוצרים מיובאים מסין ירד מ-145% ל-30% בלבד. מנגד, המכס שהטילה סין על מוצרים מיובאים מארה"ב ירד מ-125% ל-10% בלבד. ההודעה על חתימת ההסכם הובילה לעליות חדות בבורסה. וסימנה למדינות רבות בעולם כי יש אפשרות להגיע להסדרים עם הממשל האמריקאי. 

בארה"ב מותגים רבים מיהרו לחדש את ההזמנות שלהם והיצרנים מגיבים במהירות

מרגע ההודעה על המכסים ב-2 באפריל נכנסה תעשיית האופנה לבהלה. מותגים רבים, גדולים וקטנים כאחד, ניסו למצוא פתרונות יצירתיים. כאשר הרוב הכולל יצא למרוץ נגד הזמן למצוא ספקים חדשים במדינות אחרות במזרח. הודו למשל הייתה המדינה אליה רבים ניסו להעביר אליהם את הייצור. אלא שעל פי דיווחים היא לא הייתה ערוכה להזדמנות שניתנה לה. כמוה גם ויאטנם וקמבודיה מצאו את עצמן עומדות מול גל של הזמנות ובקשות חסרות תקדים. 

אך ביום שני ולאחר ההודעה של הממשל, החיפושים נעצרו. כעת מנסים מרבים המותגים לייצר ולשנע אל ארה"ב כמה שיותר מהר, כמה שיותר סחורה. שכן  גורמים בתעשיית האופנה מתארים את ההסכם כ"צעד בכיוון הנכון", אך מדגישים כי מדובר בפתרון זמני בלבד. ולמרות שניתנה להם "תקופת חסד", ההסכם לא נותן ודאות ממשית על איך יוכלו להמשיך ולקיים פעילות סדירה.

מי שלא יהנה מההסכם הזה למרות הכל אלו ענקיות האופנה האולטרה מהירה 

למרות האופטימיות הזהירה התעשייה מפגינה, יש מי שההסכם לא שינה את תנאיו. שכן ביטול חוק  "דה מינימיס" נשאר בתוקפו. החוק אפשר עד היום לחברות כמו Shein ו-Temu לשלוח חבילות בשווי נמוך מ-800 דולר ישירות מסין ללקוחות בארה"ב ללא מכס. וביטולו הוביל אותן להעלאת מחירים מהותית וכן גם  שינוי דרמטי בשיטת השיווק. כך למשל  Temu הודיעה שתמכור בארה"ב רק סחורות הזמינות מקומית. כלומר כאלו שכבר נמצאות במרכזים הלוגיסטיים שלה בארה"ב. 

כתבה שפורסמה ברויטרס טוענת שגם הענקיות עוד יכולות לנצל את חלון הזמן החדש שנוצר. כך לפחות על פי יאו ג'ין, פרופסור לניהול שרשרת אספקה באוניברסיטת מיאמי באוהיו. אשר טען כי הענקיות יכולות לנצל את 90 הימים למשלוח מוצרים בכמויות גדולות למחסנים בארה"ב. גם אם יבחרו לעשות זאת, עליית המחירים כבר קרתה והצרכנים כבר הפסיקו להזמין… 

Translate