המותג MINE התגלה בפני באירוע בו נכחנו לפני מספר חודשים. כשהלכנו לכיוון הבר גילינו שבמקום משקאות מפונפנים ובקבוקים המוצגים לראווה בשמפניירות ישנו שולחן שלם של פחיות משקה. אבל לא היה מדובר במשקאות קלים אלא יינות צוננים שמגיעים בפחית עם המיתוג היפה והייחודי ביותר שפגשנו. ההתלהבות הייתה אטומית, יין בפחית זה לא דבר זר לנו אבל בארץ? זו בהחלט הייתה סיבה למסיבה. סיבה אפילו טובה יותר לחגוג? היה מדובר ביין בפחית של מותג ישראלי חדש! תוך שניות בודדות כבר פתחנו, לגמנו והתרשמנו שהעיצוב המופלא הוא אפילו לא החלק הטוב ביותר במוצר, אלא היין. מאז יצאנו לנו להנות לא מעט ממותג היין של רועי יצחקי, גל זוהר ואמנון אילוז שממש לאחורנה זכה במקום הראשון בקטגוריית המשקאות בתחרות המיתוג Israel Brand Awards. ברגע שתכננו את אירוע הקיץ הראשון שלנו היה לנו ברור ש-MINE חייב להיות מוגש לנוכחות והנוכחים. כך נוצר הראיון עם אמנון אילוז שענה על כל השאלות שלי (והיו לי הרבה).
אני חייבת לשאול איך נוצרה השותפות בינך לבין גל ורועי, איך בכלל נולד רעיון כזה להביא לארץ יין בפחיות?
"גל הוא מומחה יין מאוד מוכר בארץ ואנחנו חברים טובים. אני לעומת זאת מגיע יותר מתחומי הברנדינג, הקריאטייב והדיזיין. לפני 4 או 5 שנים ישבנו על הגג ורצינו לשתות יין טוב מאיזה בקבוק וחיפשנו פותחן. או שאולי נשברה לנו כוס אבל ישר שאלתי אותו למה אנחנו שותים ככה. למה אנחנו לא שותים נגיד מפחית מול השקיעה? והוא אמר 'וואלה, זה מה שמתחילים לדבר עליו בתחום היין בעולם. זה טרנד שצומח'. ישר ידענו ואמרנו אחד לשני, בוא נעשה את זה אנחנו. בוא נביא לארץ יין בפחיות. לא זוכר מה הייתה הסיטואציה אבל שתי האופציות מעבירות את המסר נכון.
אבל בסוף אנחנו לא אנשי עסקים וזה לא קרה. לקח איזה שנה שנתיים שזה לא זז ואז הגיע רועי יצחקי מטוליפ. הוא סיפר לגל שהציעו לו להשקיע במותג פחיות מתחיל בארה"ב. פנו אליו בתור בעל מקצוע לברר אם הוא מכיר את התחום. גל ישר אמר לו חיכינו לך, במקום להשקיע במותג אחר בו נעשה את זה יחד. ואז החלטנו יחד שאנחנו מייצרים יין בפחיות. עוד לא היה פה דבר כזה אבל ידענו שאנחנו רוצים לגרום לזה לקרות ומשם התחיל המסע הזה."
קראתי שאתם יצרתם את היין עם יקב באיטליה. האם יצרתם את היינות שלכם במטרה להתאים לחך הישראלי או שדווקא בחרתם לעבוד עם היקב שם על משהו קלאסי?
"החך הישראלי לא היה הנושא כאן. בסוף אנחנו רואים את עצמנו כמותג גלובלי. יש לנו מטרות בינלאומיות ה 'טון אוף וויס' שלנו בינלאומי. כל המחשבה שעוטפת אותנו היא איך בעצם ליצור מותג בינלאומי מצליח"
אז אתם מוכרים את המשקאות שלכם גם בעולם ?
"האמת שממש עכשיו אנחנו עושים את הצעדים הראשונים שלנו בעולם. נכנסו כבר לצרפת וקניה ויש עוד מדינות שממש עוד מעט אנחנו מתחילים איתם את התהליך. הקורונה קצת שיבשה לנו את העניינים. אז בעצם עשינו שינוי והתחלנו מישראל,כי זה היה פה ונוח. היה ברור לנו גם שבייצור אנחנו רוצים לעבוד עם מקום שעומד בסטנדרטים, יהיה נוח לשילוח ושינוע וגם בעלויות. בסופו של דבר היקבים שאנחנו עובדים איתם באיטליה הם יקבים מאוד גדולים. בארץ מאוד קשה לייצר יין איכותי במחיר תחרותי, בטח בפחית. כל הנושא של לשים את היין בפחית זה תחום שלא קיים בארץ בכלל.
לכן חשבנו איפה מכל המדינות יהיה אפשר לייצר ומצאנו שהאיטלקים מאוד מתאימים לנו באופי של היין ובתפיסה הים תיכונית. יש לנו סלוגן שאומר "born in italy with a telavivian soul". חשוב לנו להביא את זה שאנחנו תל אביבים וישראלים וזה דבר מאוד נוכח גם בשיחות שלנו בעולם. המקום של תל אביב כעיר פלורליסטית, פתוחה, כיפית, חופשית וגם האיכות שמביא איתו היין האיטלקי."
איך הייתה התגובה של הקהל הישראלי למוצר שהוא עוד לא ממש מכיר?
"זה תהליך. ללמד את השוק על משהו חדש זה דבר שלוקח זמן. השקנו רק לפני שנה ולאט לאט, אנחנו לא ממהרים לשום מקום. אני חושב שיש לגבי יין בפחית דעות קדומות, אנשים לא מבינים שזה אותו יין שהם אוהבים לשתות מבקבוק רק בדרך הגשה שונה. הנוזל לא נוגע באלומיניום, הפחית היא אטומה והוא נשמר מצוין. זו דרך מעולה לצרוך יין בין אם את מוזגת בכוס או כמו שאנחנו מנסים לקדם שותה ישירות מהפחית.
יש 2 אסכולות ליין בפחיות: אלא שמקדמים יין בכוס ואלו שמקדמים שתייה מהפחית. אנחנו מהאסכולה השנייה של שתייה ישירה. לרגע הזה שבא לך דרינק אלכוהולי שאתה יכול לקחת איתך לכל מקום בנוחות. ברגע שאנשים יתנסו בו הם יבינו לבד את אופן השימוש ולאן הוא מתאים. מתי, איך ולמה. וחשוב לציין זה לא מחליף בקבוק יין בשולחן בארוחת ערב. כולנו פה אוהבים יין בבקבוקים אבל נגיד אתמול בסוף יום הזמנתי תאילנדי ופתחתי פחית של מיין וזה משהו אחר."
גם באירוע שלנו מאוד התלהבו מהרעיון ומהטעם המעולה של היינות
"נכון זה האתגר שלנו, לנסות ולהדגיש שאנשים יתנסו ויתנסו ויתנסו"
המיתוג שלכם מהמם הוא נוצר כדי לפנות לקהל צעיר יותר?
"בהחלט. עשינו מלא תהליכי חשיבה גם ברמת העיצוב וגם בשיח שאנחנו רוצים לקיים כמותג. לדוגמא, איפה אנחנו רוצים למצב את עצמנו בתוך הדבר הזה. ההחלטה היתה שאנחנו לא רוצים לדבר בכלל שפה של יין, אלא דרינק. MINE יצא לנו דרינק מבוסס ענבים. אחרים יקראו לזה יין אבל אנחנו משקה כיפי קליל שבא לך לשתות ברגעים הנכונים. יש גם את ההבנה שהקהל שאנחנו רוצים לדבר אליו הוא בן 20 עד 30. חלקם הגדול לא שותים או עדיין לא שותים יין. ועם מיין אנחנו יכולים להכניס אותם לעולם של היין. כי דרך הצריכה, הנראות והדיבור של המותג יהיו מאוד אפילינג עבורם והם יתחברו לזה.
יש מותגים אחרים בעולם שפועלים בתחום ונראים כמו בקבוק אבל בפחית. הם מדברים למעלה, גבוה. אנחנו לא נדבר על הזנים של היין אלא נכתוב לבן. בגישה שלנו כששואלים אותי איזה יין זה – אני אומר טעים. לא צריך לבוא עם ה"ידע" וה"טקס" אלא באמת רק להנות ממשהו. אנחנו באים להקליל משהו מאוד כבד וזה בא לידי ביטוי במיתוג בשם שהוא מאוד אישי ומתאים לדור ה- Z. לפני כמה ימים ראיתי בקבוצה של קופירייטינג פוסט בו העלו את המסך כניסה לאתר שלנו ועפו על הקופי, זה חלק מהמהות של להיות ברנד כייפי!"
רציתי לשאול אותך איפה אתה רואה את המותג בעוד 5 שנים?
"בעוד חמש שנים היינו רוצים להיות בעיני מותג יין עולמי מוביל. ובעיקר להיות המותג הזה שכל אחד ברגע כיפי בחיים שלו ניסה אותו, גם אם אחרי זה לא המשיך איתנו. וזה אומר להיות בחופים, במסיבות בכל העולם באיביזה, בטולום, בערים פלורליסטיות. שם אנחנו רואים את עצמנו שייכים. שם אנחנו רוצים שהמותג יהיה נוכח."
אתה רואה אתכם מתפתחים לעוד סוגים של יין?
"יש לנו הרבה מאוד מוצרים מבוססי יין שאנחנו מפתחים. זה יכול להיות קוקטיילים מבוססי יין, סוגים שונים של יין, יינות מופחתי אלכוהול. בהחלט אנחנו רוצים שיהיה מגוון רחב של מוצרים למגוון רחב של אנשים. כך שתהיה לכל אחד את האפשרות למצוא אצלנו את הדרינק המתאים לו."
יש לך טיפ לחיים לקוראות ולקוראים שלנו?
"הטיפ שאני יכול לתת דווקא מגיע מהמותג שלנו. יש לנו 2 סלוגנים שאנחנו עובדים איתם "traditions can be fresh" לקחת את הישן ולחדש אותו. לא לתת לדורות הישנים לקבוע לנו מה נכון ולא נכון. או "More cans, less can'ts" מבחינתנו אין כזה דבר אי אפשר. זה לא משהו שאני מקבל. וזה מחזיר לשאלה של איך זה נולד ששאלת מקודם. אין דבר כזה אי אפשר לשים יין בפחית. בעולם של היום ובדור של היום הכל מותר. הדבר הזה מופיע על הפרסום שלנו וזה בעיני המסר העיקרי לא להיתקע בעולם שהכתיבו לנו אלא ליצור אחד חדש אנחנו יכולים לשנות הכל בעצמנו."