BringThemHomeNow#

שיתוף הפעולה המעניין של בצלאל ו מרגי

רבים חושבים שכאשר מדובר בלימודי עיצוב אופנה מדובר בלימוד טכני בלבד. איך תופרים, מאלו חומרים כדאי ליצור את הבגדים וכן הלאה. אבל לימודי עיצוב אופנה הם הרבה יותר מטכניקה או פרקטיקה. הסטודנטים במהלך ארבע שנות הלימוד לומדים במון על  על בניית קונספט והבאת הרעיון העיצובי לכדי מציאות. איך עושים את זה? ב״שיעורי בית״ הרבה יותר מעניינים מהמטלות המעפנות שקיבלנו בתיכון. בקורס ״לבוש לבמה״ במחלקה לצורפות ועיצוב אופנה בבצלאל חברו השנה ללא אחר מאשר הזמר מרגי והפכו את הקורס ללבוש במה ל… ניחשתם נכון מרגי. 

פרויקט יהונתן מרגי סטודנטית טטי כהן המחלקה לצורפות ואופנה בצלאל קרדיט צילום טל עבודי
שיתוף הפעולה הוליד אווירה אחרת ואפשר לסטודנטים ללמוד כיצד יוצרים מערכות לבוש ייחודיות כאשר מתמקדים בפרסונה מיוחדת.  

כאשר הגענו לראיין את הסטודנטים והזמר בצילומים של סוף הקורס סיפר לנו מרגי שהוא הרגיש חלק בלתי נפרד מתהליך היצירה וזה גרם לחיבור עמוק עם הדגמים שנוצרו בעקבות זה. ״היינו עושים מלא שיחות בזום בהם הסטודנטים היו מראים לי כל פעם את התהליך ואני נתתי פידבק. החלק הכי מעניין היה לראות אותם יוצרים בתקופה בה לא היה להם אפשרות להשיג את כל החומרים שרצו. כולם יצרו מהחומרים שהיו להם בבית, לדוגמא סטודנט שיצר לוק רק מהג׳ינסים שהיו לו בבית. זה היה מגניב לראות איך הם יוצרים ממה שיש ויוצאים מהקומפורט זון שלהם, ככה יוצאים הדברים הכי מיוחדים.״ מרגי שהיה שותף מלא בתהליך העיצוב הביא לתהליך את האסתטיקה ועולם הדימויים שמלווים אותו. ההשראות מהן הוא גם יצור את המוזיקה שלו. לסטודנטים יצא להכיר את עולמו ממגוון היבטים וגם ליצור לו תוך כדי שהם עוברים יחד איתו חוויה אישית. בסופו של התהליך, כל סטודנט יצר מערכת לבוש אחת שיעודה הוא לשמש את מרגי להופעות, צילומי קליפים וכו…

פרויקט יהונתן מרגי סטודנטית צגה גברזגי המחלקה לצורפות ואופנה בצלאל קרדיט צילום טל עבודי
הסטודנטים עקב המצב אליו נקלעו, נתנו דגש על עבודה עם חומרים ממוחזרים לצד התערבות ביצירת הטקסטיל כחומר גלם.

תהליך העבודה כלל גם סנכרון בין הסטודנטים שהיה הכרחי מכיוון שכל מערכות הלבוש היו מיועדות לאותה הדמות. זה התנקז ליום צילומים שהתקיים במוזיאון העיצוב בחולון במהלך היום  הצטלם מרגי עם 12 מערכות הלבוש של 12 הסטודנטים: אופיר לב, אמבר שטכר, מיכל שרון, טטי כהן, סער עילם, צגה גברזגי, אסף כץ, אפרת אישטו, הילאל סרסור, אביב בלאש, גבריאלה ג'ייז ויעל שולץ. אותנו סקרנה הבחירה במרגי. כאשר שאלנו את דורון אשכנזי הקורס ומעצב אופנת גברים בעצמו הוא סיפר לנו שדווקא היה זה מרגי שיצר קשר עם המחלקה ורצה לקחת חלק בפרויקט דבר שעבד טוב אחר כך מכיוון שהוא היה מושקע בדבר באופן אישי. ״המטרה הייתה ללמד את הסטודנטים ליצור קולקציה לפרונט במה. לתת להם לעשות תחקיר על הזמר לשמוע ממנו מה הם הצרכים שלו ולבנות לו מערכת לבוש שתהיה גם מושפעת ממנו אבל באותו זמן תשמש אותו ותענה בצורה הנכונה על הצרכים שלו, אם זה צילומי קלפי או הופעה וכן הלאה.״

פרויקט יהונתן מרגי סטודנטית אפרת אישטו המחלקה לצורפות ואופנה בצלאל קרדיט צילום טל עבודי

גם ראשת המחלקה לצורפות ועיצוב אופנה בבצלאל, שלי סתת קומבור, הרגישה שנוצר בין הסטודנטים לאמן חיבור ייחודי שבא לידי ביטוי בקולקציה. "אני רואה חיבור מעניין, מסקרן ופורה בין האקדמיה ובין יהונתן מרגי. הסטודנטים נדרשו לעצב ולהתחשב באתגרים שהציב בפניהם יהונתן תוך שמירה על הייחוד והשפה האישית שלהם כמעצבים מבשרים״. אנחנו התרשמנו לגלות שהחיבור בין הסטודנטים לעיצוב אופנה לזמר היה יותר מרק כחלק מהפרויקט. נרקם בין כולם קשר ייחודי ועיצובי שתרם לבניית קולקצייה מרהיבה בתקופה יוצאת דופן. 

Translate