ב-2019 אי אפשר לראות המון בתי אופנה / מותגים שתופרים ומייצרים את הפריטים שלהם בצורה מסורתית. מתי לאחרונה יצא לכם לראות תופרות מוכשרות מייצרת את כל הבגד בעבודת יד ממש כמו פעם? בעידן הטכנולוגי בו אנו חיים מרבית הבגדים שאנחנו קונים יוצרו במפעלים, ע״י מכונות. בעתיד הקרוב יש אלו שצופים שנוכל לייצר את הבגדים שלנו במדפסת תלת מימד. בבית. בין אם זה אנחנו נדפיס אותם בבית או שהם יודפסו במפעלים עדיין לא יהיה מגע יד אדם.
מה שכן, בזכות הטכנולוגיה של היום אנחנו יכולים מהבית, לקחת חלק שונה בתהליך. היום אנחנו יכולים, בעזרת הרשתות החברתיות ויוטיוב, לראות איך מותגי האופנה העילית הטובים בעולם כמו שאנל ודיור, מייצרות את מיטב הפריטים שלהם. אותם מותגי על פתחו את דלתות המפעלים שלהם ונתנו לנו הצצה לתהליך יצירת המוצרים שלהם. הצצה לעבודה של כל אותם התופרים והתופרות הטובים ביותר בתחום, שמשקיעים כל כך הרבה שעות בייצור אותם מוצרים עד שעבודת היד שלהם נראת כמו עבודה של מכונה משומנת. היום אפשר לראות את השמלה, הנעליים או התיקים מוכנים בחנות, אבל גם אפשר לראות איך הם ייוצרו ממש מהטלפון הנייד.
בזכות ההתקדמויות הטכנולוגיות שענף האופנה עבר, ערכה של תפירה ידנית ועבודות יד בעלייה.
אנשים מעריכים את מלאכת היד יותר ומשלמים עליה סכומים גדולים מכיוון שבעידן הטכנולוגי של היום אלו הפכו למעין יצירת אומנות. אז נכון שהמעצב הוא זה שהוגה את השמלה, התיק או הנעליים אבל אנשי המקצוע הם אלו שיושבים במשך שבועות וחודשים לייצר את אותם עיצובים ולהפוך אותם מעיצוב ליצירת אומנות בעלת ערך. אבל איך מעלים לה את הערך אפילו יותר? דואגים שאנחנו, אלו שלא מבינים מה כרוך ביצירת כזה פריט, נראה ממקור ראשון כמה שעות ועבודת יד מסורתית מושקעת בו. דרך האינטרנט כמובן.
כשמותגי העל האלו פתחו את שעריהם ערכה של עבודת היד הייתה ידועה, לא הייתה אז דרך אחרת. אבל אחרי שנים של שינויים טכנולוגים בתעשייה והמעבר לייצור תעשיתי במזרח לראות את המסורת, ההשקעה והמלאכה שבתי האופנה האלה משמרים, הופך אותם לנחשקים עוד יותר. ואיך היינו יכולים לראות את זה בלי הרשתות החברתיות והיוטיוב?