BringThemHomeNow#

האם ענקיות האופנה המהירה הולכות להיעלם? אם תשאלו מומחים כן, והשינוי כבר החל

בחודשים האחרונים מדברים לא מעט על שיאי הרווחים של ענקית האופנה אינדיטקס. על האופן בו שינתה את השוק והגיעה למימדים שאנחנו רואים היום. אלא שיש מי שכבר מספיד אותה וממליץ לאחרים למשוך את ההשקעות שלו בה וענקיות אופנה אחרות. למה? 

בשבוע שעבר הכריז אחד מהבנקים הגדולים בעולם, דויטשה בנק, כי העלייה המטאורית של תעשיית האופנה המהירה נגמרה. 

או במילים אחרות האנליסט אדם קוצ'רין של דויטשה בנק הזהיר לקוחות שהמניות של ענקיות האופנה הולכות לחוות ירידה. וכך שונו המלצות הבנק, שכעת ממליצות למכור את מניות ענקית האופנה H&M במקום לקנות אותן. וכן גם למכור את מניות חברת אינדיטקס במקום לשמור אותן. באותו יום, ה-6 בדצמבר נפלו שתי המניות באחוז. אלא שעוד מעט עוברים 10 ימים מאז אותה הצהרה ושווי המניות, למרות ההצהרה, ממשיך דווקא לטפס. 

ולמרות ההמלצה אנחנו רואים שקבוצת אינדיטקס מפרסמת דוח רווחים המציג עלייה של 32% ברווחים ב-9 חודשים בודדים. 

סוכנות הידיעות רויטרס הייתה זו שדיווחה על כך אתמול. ועל פיה הרווח הנקי של הקבוצה צמח ב-9 חודשים בלבד ב-32.5%. וזאת למרות האטה משמעותית במכירות לעומת התקופה של השנה שעברה. הקבוצה עוד מודיעה כי היא עומדת בתחזית הרווחים השנתית שהציבה (4.1 מיליארד דולר). אלא שיש מי בתעשייה שממשיך להאמין כי הצמיחה הזו לא תעזור ברגע המשבר שעתיד לבוא. 

בכתבה במגזין BOF מתאר בריאן בסקין, כיצד ההאטה במכירות תישאר איתנו בתקופה הקרובה. שכן בעקבות האינפלציה הצרכנים מבזבזים הרבה פחות. המצב הזה יאלץ את הענקיות להוציא משמעותית יותר כסף על פרסום ושיווק. כסף שיפגע להם בשורות הרווח ויעמיד אותן במצב של הפסד, לפחות בעיני המשקיעים. זו הסיבה שדויטשה בנק נשאר נאמן להמלצה שלו. ועומד מאחורי ההחלטה למשוך את הכסף ולהעביר אותו לאפיקים יותר משתלמים. 

ואם כל זה לא הספיק ענקית האופנה אינדיטקס עומדות בפני עוד מכשול – הנזקים התדמיתיים שנגרמו להם בעקבות המלחמה בישראל. 

רק בחודש האחרון יצא לנו לראות איך זארה מצליחה וממשיכה בעל כורחה להסתבך בשערוריות. בעיקר בגלל המלחמה בישראל. קודם הייתה זו התמונה המפורסמת עם הצעיף הירוק שהפכה בארץ לשערוריה. וזאת רק בגלל שהצבעים בתמונה הם גם צבעי דגל פלסטין. ובשבוע האחרון זו כמובן פרשיית הבובות החנוטות. למי שעוד לא שמע, קמפיין ענק של החברה עלה לרשתות החברתיות ולאתר החברה השבוע. בהפקה עומדת דוגמנית לצד בובות ראווה עטופות. פעילים פרו פלסטיניים התעצבנו שכן זה הזכיר להם תמונה ובו גופת תינוק עטוף שהופצה ברשתות החברתיות. מכאן, חרם, מחאות ואינספור התנצלויות (שדרך אגב לא ראינו כאשר היהודים התעצבנו). 

אם תשאלו אותנו כל המכות הללו בכנף מעידות על התחלה של משהו. האם זה יהיה העלמות הרשתות או דעיכתן אנחנו עוד לא יודעים. אבל משהו משתנה בדעת הקהל ויכול להיות שהמכה התדמיתית לצד הרווחית יחלחלו ויהפכו למשהו גדול יותר.

Translate