BringThemHomeNow#

99% הנחה לבלאק פריידי – הענקית BOOHOO מסתבכת שוב

הייתם מצפים שאחרי הסקנדל של השנה שעברה ילמדו חברות האופנה האולטרה מהירה לא לגשת לבלאק פריידי ככה. אך מציאות לחוד והגיון לחוד… לפחות ההגיון של חברת Pretty little thing הבריטית. חשים דה ז'ה וו? אתם לא לבד. כי הנה אנחנו שוב שנה בדיוק אחרי הסערה ההיא משחזרים את אותו הרגע כמעט לחלוטין. ההבדל? הפעם הפרסומים הבטיחו במקום 100% הנחה (כמו בשנה הקודמת) 99% הנחה! אז מה קרה שם? ומה זה אומר שוב על הזיהום שתעשיית הטקסטיל מייצרת… 

נתחיל מההתחלה – Pretty Little Thing היא חלק מקבוצת מותגים שמחזיק תאגיד הענק BOOHOO שבבעלות משפחת קאמאני. 

הסיפור של משפחת קאמאני הוא לא פחות ממרתק. המשפחה ברחה מקנייה כדי להתחיל חיים חדשים בבריטניה והצליחה להפוך דוכן קטן למכירת תיקים למעצמת אופנה אולטרה מהירה המאיימת על עתיד העולם. שהפך מעצמת האופנה המוערכת בשווי של 3.2 מיליארד פאונד מוכרת, תחת מגוון מותגיה, אופנה בפחות מ-10 פאונד. איך מגיעים להצלחה אסטרונומית כאשר מוכרים לא פעם בשקלים בודדים? מתדלקים את תרבות הצריכה, מייצרים בעלויות נמוכות ובתנאי עבדות ולא מהססים לדרוס את כדור הארץ.

 ב-2020 פרסמה עמותת Remake דוח בו נטען כי החברה משלמת לפועלים במפעליה בין 3 וחצי ל-4 דולר וארבעים לשעה. זאת למרות שהונו של מחמוד קאמאני, המנכ"ל והבעלים, עומד על כמעט מיליארד וחצי פאונד. לא בטוחים מי הן החברות שבבעלות BOOHOO? יש לנו רשימה: boohoo, boohoo men, coast, burton, karen millen, pretty little thing, oasis, nasty gal, miss pap, oasis, wallis, warehouse. 

השנה החברה התחכמה ובמקום לעשות 100% הנחה לבלאק פריידי היא הציעה 99%. 

מה שגרם לכך שמאות פריטים נמכרו באגורות בודדות. הפעילה למען אופנה מכבדת ומקיימת, ונטיה לה מאנה, פרסמה בחשבון האינסטגרם שלה דוגמאות. וכך ניתן לראות בגדי ים שנמכרו ב-8 אגורות. טישרטים שנמכרו ב-15 אגורות וכך הלאה. ואם זה לא היה מספיק גרוע, המשלוחים שבדרך כלל עולים 10 פאונד, הוצעו לקונים ב-99 אגורות. קמפיין הבלאק פריידי המדובר מגיע לא הרבה אחרי השקת הקולקציה של קורטני קרדשיאן שגררה גם היא ים של ביקורת.

ובכל פעם מחדש יש להזכיר כי כאשר בגד נמכר בכזה מחיר, מישהו אחר משלם עליו. והתשובה היא תמיד הסביבה והאנשים השקופים. פעילים שונים לזכויות אדם וסביבה קיימו בשישי האחרון הפגנות כנגד אירועי בלאק פריידי המדוברים של החברה.  שעות עמדו פעילים אל מול משרדי BOOHOO במנצ'סטר בריטניה. ומחאו על תנאי העסקת העובדים, ה"הנחות" והפגיעה של החברה בסביבה. 

בלאק פריידי הוא לא פעם אירוע מזהם. אך השנה אנחנו מצפות לראות זיהום כפול

בשנה הקודמת פליטת גזי החממה מאירוע בלאק פריידי הגיעו ל-429,000 טון מטרי בבריטניה בלבד. אך השנה הגענו לחודש נובמבר במצב קשה יותר מב-2021. בעקבות משבר הקורונה נוצר משבר מלאים, בו חברות נתקעו בלי סחורה. כדי לפצות ולגבות עצמם קנו חברות רבות סחורה כפולה. ולבסוף כאשר שרשראות האספקה חזרו לייצר הם נתקעו עם מלאי ענק. כך בכדי לפתור את הבעיה החדשה שנוצרה הן היו מוכנות לעשות כמעט הכל כדי לחסל את המלאים שלהם. ואם זה לא היה מספיק האינפלציה המשתוללת גרמה לצרכנים לשמור את הכסף בכיסים. ודחפה עסקים רבים להציע הנחות חסרות תקדים. רק כדי שמישהו יקנה.



Translate