לפני 4 שנים הקונגלומרט קרינג היה בשיאו. אלא שאז הוא יצא למסע רכישות ענק שניה לפני שהחלה ההאטה הגדולה של תעשיית האופנה. היום הוא מתמודד עם חוב של 10.5 מיליארד אירו שמאיים על המשך פעילותו.
עד 2021 הסתמכה קרינג על הרווחים של מותג הדגל גוצ'י להמשך פעילותה
המיליארדר פרנסואה-הנרי פינו לקח את ההגה של הקונגלומרט בשנת 2005. מאז שנכנס לתפקידו נהנה משנים של צמיחה יוצאת דופן. וזאת בזכות גוצ'י וההצלחה של האסתטיקה המיוחדת שהביא למותג המנהל הקריאייטיבי לשעבר אלסנדרו מיקלה. ברגע שהחלה ההתלהבות ממיקאלה לדעוך, חשש פינו מהתלות הבעייתית שיש לקרינג בבית האופנה. אז הוא יזם תוכנית שעתידה הייתה לאזן את המצב. ויצא לרכוש כמה חברות מסקטורים שונים אשר היו עתידים להעשיר את תמהיל הקבוצה. וכן גם לבסס את הכנסותיה.
הרכישות כללו בין היתר 30% מבית האופנה ולנטינו. את יצרנית הבשמים היוקרתית קריד. ושלל נכסי נדל"ן יקרי ערך שנרכשו באמצעות חברת האחזקות המשפחתית ארטמיס. שהיא גם במקרה, סוכנות כישרונות הוליוודית. למרות שבטווח הארוך לאסטרטגיה היה פוטנציאל גדול, בטווח הקצר היא הותירה את קרינג וארטימיס עם חובות ענק. ארטימיס שמחזיקה גם בענקית הספורט פומה, אמורה להחזיר 500 מיליון אירו במזומן למשקיעים בזמן הקרוב. וקרינג צריכה למצוא מיליארדי אירו כדי לרכוש את יתרת המניות בוולנטינו כבר בשנה הבאה.
ומה עושים על מנת להציל את המצב? קרינג בלתי ברירה החלה למכור נכסים ולקצץ עלויות.
על פי דיווח ברויטרס, בגלל עליית המחירים והריביות קרינג חוששת לדון בהחזרים שלה מול הבנקים והנושים. הירידה במכירות לצד הירידה ברווח תוביל אותה להפסדים שלא דמיינה. ובנוסף לכל זה היא עלולה לרדת בדירוג האשראי בפעם השלישית בשנתיים בלבד. הורדת דירוג נוספת עלולה לפגוע עוד יותר ביכולתה של קרינג להחיות את גוצ'י. וכן גם להתחרות מול ענקיות יוקרה יציבות יותר כמו שאנל או הרמס. קרינג סירבה להגיב לכתבה של רויטרס. אך הדיווחים על המצב הפיננסי המאתגר שלה בהחלט ימשיכו להציף את התעשייה.