קטאן, האמריקאית שנולדה וחיה כל חייה בארה״ב, שוב מעלה לחשבון האינסטגרם שלה תמיכה במשטר מדכא. הפעם שיתפה תיעוד מאיראן שתומך במשטר והובילה גם את העולם הערבי לצאת נגדה. ואיפה ספורה?
הודה קטאן האמריקאית הייתה אחת מיוטיובריות האיפור הראשונות בעולם ומאז ייסדה אימפריית טיפוח.
כפי שכתבנו לאחר התמיכה שלה בחמאס אחרי ה-7 באוקטובר, קטאן, היא בת להורים ממוצא עיראקי שנולדה וגדלה בארה"ב. למרות שהיא ידועה ביכולת המיוחדת לתרגם תוכן ויראלי למכירות. היא מנצלת את הכוח וההשפעה הללו גם להפצת תעמולה ושנאה. שכן היא בעלת תפיסה אנטישמית עמוקה אותה היא לא מהססת לפרסם. ב-7 באוקטובר הייתה מבין האנשים הראשונים לטעון כי הזוועות ביישובים לא קרו. היא יצאה נגד מדינת ישראל שיצאה למלחמה בעזה והכחישה לחלוטין את מתקפת הפתע של חמאס.
קטאן בנתה את המותג שלה על בסיס הקול האישי שלה, אותנטיות וכמובן תובנות יזמיות. כל אלו הפכו אותה לאייקון תרבותי. ולהיראות כאישה ערכית שמעולם לא היססה להביע דעה פוליטית. רק לאחרונה החזירה לעצמה את הבעלות המלאה על המותג HUDA Beauty והיום היא מחזיקה בו וב-WISHFUL. אלא שבניגוד לתמיכה הפשוטה יחסית מצידה ב״חינם פלסטין״ (צדדים ברורים יהודים – ערבים) התמיכה במחאות באיראן מצריכה יותר מחשבה. שכן היא מתנהלת בתוך מדינה ערבית ובין 2 צדדים של הציבור הערבי.
ושוב נחשף הפרצוף האמיתי של קטאן, זו בעלת הדעות החשוכות שיצא לטובת המשטר ולא לטובת המפגינים
הסערה הנוכחית התפרצה לאחר שקטאן שיתפה סרטון תמיכה לעמוד האינסטגרם שלה. הסרטון מציג לכאורה מפגינים תומכי משטר באיראן שורפים תמונות של יורש העצר רזה פהלווי ונשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ. בעוד שכוונתה הייתה לפי אלו שמנסים להגן עליה, ״להציף את אי-השקט הפוליטי״… גולשים איראנים רבים זעמו והאשימו אותה בהדהוד נרטיבים המשרתים את הממשל האיראני. במחיקת הקולות האנטי-ממשלתיים ואי גינוי הטבח שבוצע במפגינים.
התגובה ברשת הייתה מהירה, אכזרית וסוף סוף הגיונית. הצרכנים מהעולם הערבי שתמכו בה כשיצאה נגד ישראל התהפכו עליה הפעם. הם טענו כי קטן מעוותת את המציאות למטרות לייקים ומעורבות. שהיא מראה את הפרצוף האמיתי שלה ותומכת באנשים שמדכאים את הלקוחות שלה. האשטאגים שקראו להחרים אותה הפכו ויראלים. ומהר מאוד ראינו אנשים שרופים, זורקים ומשמידים את המוצרים שלה.
אבל מה בנוגע לספורה? כאשר קטאן פרסמה פוסטים בעד חמאס אחרי הזוועות של השביעי באוקטובר ספורה שתקה. הם לא העזו באותו רגע להוציא את המותג הכי מוכר שלהם מהחנויות ולקחת צד. אלא שעכשיו הדינמיקה השתנתה. הצרכניות הערביות לא יסתפקו בזה שלא יכללו את המוצרים ״בקמפיין״ השנתי. הן דורשות ממש כמו הלקוחות היהודיות שיעיפו את המותג מהרשת. כמובן שמספורה עוד אין תגובה אבל אם הם לא יגיבו הפעם… הנזק לרשת המתפוררת שלהם גם ככה יהיה גדול. הודא קטאן איראן




