בזמן שמותגי יוקרה אחרים משקיעים מיליארדים בהגדלת המכירות, הרמס עשתה בדיוק ההפך. הקטינה את הקמפיינים, לא פתחה חנויות חדשות וניתבה את הכסף למקומות אחרים. בתי המלאכה שלה…
בעוד המכירות של בתי אופנה ומותגי יוקרה אחרים נחלשים בעשרות אחוזים, מותג היוקרה הרמס מסכם את הרבעון השני של השנה עם זינוק של 9%
בימים האחרונים ראינו איך אפילו המותגים המובילים בעולם לא מצליחים להתרומם השנה. הרמס לעומת זאת, רשמה עלייה במכירות וצמיחה חיובית בכל האזורים הגיאוגרפיים. כאשר המכירות הכוללות הגיעו ל-3.9 מיליארד אירו. הגידול במכירות מגיע למרות העלאת המחירים שנרשמה במאי שנועדה לקזז עבור המותג מכסים.
הגידול במכירות בארה"ב הסתכם ב-12.3%. יפן התגלתה כשוק בעל הביצועים הטובים ביותר עבור המותג ברבעון. עם עלייה של 14.7% במכירות סה״כ. המנכ"ל אקסל דומאס אמר שהצמיחה הזו מגיעה לאחר השקעה עקבית במדינה. גישה שונה מזו שבחרו המתחרות שלה שהתמקדו בעיקר בסין. דומאס ציין כי "הלקוח שלנו נאמן. נאמן לחנות ולמוכר שלו", בניגוד למתחרים התלויים יותר בתיירים.
אך הגידול על פי אנליסטים, מגיע דווקא בזכות הבחירה של המותג לא לדחוף מוצרים ולהשקיע בקווי הייצור
"הרמס התמקדה באופן עקבי במחסור, באומנות ובערך המותג.״ אמר יאנמיי טאנג, אנליסטית ב-Third Bridge ל-WWD. לדבריו המותג ממשיך לפתוח עוד סדנאות ולהכשיר את האמנים שלו בצורה שמעוררת השראה בקרב הלקוחות. עוד בחר השנה המותג לא לייצר קמפיינים אגרסיבים, ולא להתרחב מעבר לתווי החנויות הקיים. גם כמות המוצרים והסדרות לא צמחה השנה.
״במקום לרדוף אחר צמיחה אגרסיבית בנפח המכירות. הגישה שלה התאימה את עצמה לשוק שבו צרכני היוקרה הופכים לבררנים יותר ומחוברים רגשית למותגים". ואכן אפשר לראות כי ב״שקט״ הצליח המותג לקבל המון פרסום השנה. והגישה שלא דחפה לאף אדם מוצרים בגרון השתלמה בטווח הארוך.
בנושא אחר,
כמה כמה שבועות שבתעשיית האופנה מדברים על האפשרות שב-LVMH ימכרו מותגים לאור הקשיים הכלכליים. כעת מתברר שהמותג הראשון שמועמד למכירה הוא לא אחר מאשר מארק ג׳ייקובס. ותג המחיר מפתיע






