BringThemHomeNow#
למרות הצלחת האסטרטגיה החדשה, ברברי מפסידה ומפטרת עובדים

בניגוד לתחזיות הברקזיט פגע ביצוא היוקרה הבריטי לאיחוד האירופי 

אם לפני שנתיים אמרנו שמדובר בתירוץ של המותג ברברי. היום מסתמן כי מדובר במגמה מגובה בנתונים. ארגון וולפול שמייצג את מותגי היוקרה הבריטים פרסם דוח שחושף תמונה מדאיגה. וממחיש עד כמה פגע הברקזיט בתעשייה האנגלית. 

על פי הדוח הפגיעה בסקטורים השונים היא גדולה ממה שהיה מצופה והיא מגובה בנתונים כלכליים

כאשר שקלה ממשלת בריטניה את הברקזיט, היה לה ברור כי תחום היצוא עלול להיפגע. גם בארגון מותגי היוקרה נערכו לצניחה וחישבו את הסיכונים של משאל העם. אך נראה כי התוצאות בשטח רחוקות מכל תרחיש אליו נערכו. שכן הנתונים מראים כי תחום ייצוא האופנה צנח בממוצע ב-43% יותר ממה מהמצופה. ההשפעה מורגשת במיוחד בתחום האופנה והאביזרים, שם נרשמה ירידה של 64% ביצוא לאיחוד האירופי. כאשר בתחומי האמנות והעיצוב נרשמה ירידה של 40% בלבד. 

תעשיית העיצוב והיוקרה של בריטניה מספקת כ-450,00 מקומות עבודה. ומכניסה כ-14.6 מיליארד ליש"ט לקופת המדינה. והפוטנציאל על פי הלן ברוקלבנק, מנכ"לית וולפול גבוה משמעותית יותר. "לסקטור היוקרה הבריטי יש פוטנציאל צמיחה, עם תחזית להגיע לשווי של 125 מיליארד ליש"ט עד 2028." הדוח קורא לממשלת בריטניה לטפל בדחיפות בהסדרי הסחר מול האיחוד האירופי. שנכון להיום לא מתנהלים בצורה מיטבית. כאשר המותגים חווים עיכובים בייצוא, יישום לא אחיד של נהלים וקשיים בהחזרי מע"מ.

האיחוד האירופי נותר שוק היצוא הגדול ביותר של סקטור היוקרה הבריטי (32% ב-2022), לפני ארה"ב ואסיה (22% כל אחת).

ארגון וולפול נחשב לאחד החזקים והחשובים בתעשייה הבריטית. הוא  הכוללים מותגים כמו ברברי, אלכסנדר מקווין ואפילו רולס-רויס. אשר תורמים יחד 81 מיליארד ליש"ט בשנה לכלכלת בריטניה. בניגוד למדינת ישראל, בעולם ברור לממשלות כי תעשיית האופנה היא מנוע כלכלה שיש להשקיע בו. הממשלה הבריטית שמה את כל הביצים שלה בסל הברקזיט. אך העונשים שהכין לה האיחוד היו גדולים יותר משציפתה. כעת עליה למצוא את הדרך להתמודד עם הקשיים שלא צפתה.

Translate