"השטיח האדום מייצג רגע בודד וחולף. קולנוע לעומת זאת הוא דבר קבוע." בפסטיבל קאן 2025 חוגג נשיא האופנה של שאנל עוד שנה בה המותג נטמע בתעשיית הקולנוע. כחלק מאסטרטגיה רחבה למיצוב מחוץ לקופסא.
"[קולנוע] מייצג את המחויבות של בית האופנה לאומנות." כך תיאר נשיא האופנה של שאנל ברונו פבלובסקי את הרצון להפוך לחלק פעיל בתעשיית הקולנוע.
בעוד שני התעשיות תמיד הלכו יד ביד, מעולם לא היה בית אופנה שהפך כל כך מעורב ביצירת סרטים. עבור שאנל מדובר באסטרטגיה רחבה וארוכת טווח אותה הוא מטפח כבר מספר שנים. כך לדוגמא בשנה שעברה אל פסטיבל קאן ה-77 הגיעה שאנל כאשר היא חלק מ-7 סרטים. 5 מתוכם היו הפקות מקור שזכו למימון ותמיכה מהמותג. גם השנה כ-4 סרטים עצמאיים הופקו על ידי בית האופנה. ורבים אחרים זכו לתמיכה בהלבשה, יצירת סטים ושחזור מערכות לבוש.
המטרה של האסטרטגיה ברורה, לתמוך בדור הבא של יוצרי הסרטים. ולהכניס את המותג, סמליו ועיצוביו אל יצירות אמנות אשר יחיו לנצח. "המדרגות של הפסטיבל מאוד מיוחדות אבל הן ממש לא העיקר. החלק החשוב באמת הוא התוכן המוצג". הוסיף פבלובסקי בראיון שלו ל-WWD. ואכן אפשר לראות שפבלובסקי לא סתם זורק הצהרות לאוויר. ונותן גב ליוצרים והפקות בצורה נרחבת ובעלת משמעות. אחד הסרטים שהופקו השנה על ידי שאנל הוא סרטה הראשון של השחקנית קריסטין סטיוארט. הנחשבת לפרזנטורית של מבית האופנה מאז 2013.
ואפשר לראות כי השיח סביב בית האופנה הפך למשמעותי בפסטיבל, למרות שהוא אינו נותן חסות רשמי
"כאשר אנחנו בפסטיבל קאן. אנחנו מקפידים לתמוך ולהיות מאחורי הקלעים. שכן אנחנו לא ספונסרים ראשיים" הוסיף פבלובסקי. אלא שאי אפשר לומר שהמותג מצליח במשימה הזו. נהפוכו השנה ראינו יותר מראות לבוש של שאנל מבשנים קודמות. כאשר קריסטין סטיוארט לבדה הצליחה לייצר באז משמעותי במראות מיוחדים של שאנל… בכל אירוע אליו הגיעה.
והיא לא היחידה. הפסטיבל אמנם הגיע לאמצע הדרך אך כבר ראינו את הנשים המפורסמות בעולם בוחרות שאנל. בין אם מדובר בהאלי ברי שהיא אחת משופטות התחרות או השחקניות גו אן קים, זואי דאץ' או לנה אורזנדובסקי. האסטרטגיה הזו כל כך מצליחה, עד שבחודשים האחרונים התפרסם כי גם בקרינג ו-LVMH עושים צעדים להיכנס לסוכניות וחברות הפקה. ולשחזר את ההצלחה של שאנל…