במרץ האחרון ואחרי אינספור דיווחים בעולם, היה נראה כי יהיה מיזוג ענק בין תאגיד אסתי לאודר לבין קבוצת Puig. שתי החברות אישרו בהצהרות נפרדות כי הן אכן מנהלות מגעים. אבל עכשיו מתברר כי למרות ההייפ שנוצר העסקה נפלה. למה אתם שואלים?
על הנייר עבור אסתי לאודר מיזוג היה מאפשר תזרים מזומנים חדש והכנסות של קצת יותר מ-20 מיליארד דולר.
עוד נאמר כי מיזוג כזה ירחיב את פורטפוליו הבישום של התאגיד. ואף יגוון את החשיפה שלה לאירופה ואמריקה הלטינית. עם צמיחה שדיברה על קפיצה של 15% במכירות שיגיעו אך ורק מהמיזוג. בהתאם מניית פיוג זינקה לאור הדיווחים ב-13 אחוזים. בזמן שמניית אסתי לאודר ספגה מכה וירידה בכמעט 10 אחוזים.
אז מה קרה בדרך? על פי TFN הצדדים היו במשא ומתן מתקדם אך לאט לאט הבינו כי יש מי שמדליף מידע לתקשורת. הדבר עורר זעם מצד אחד הגורמים שהפך לכאורה לסדק הראשון. עוד נאמר כי השליטה במותג שרלוט טילבורי והובלתו הפכה לאימות בין הצדדים. מה שהוביל, שוב לכאורה, לשיחת טלפון נוקבת בין היושבי הראש. שהובילה, שוב לכאורה, לאסמסים זועמים בין הצדדים שלפי בלומברג כללו גם אימוג'י של גולגולת שהייתה המסר הסופי שהעסקה ״מתה״.
שני הצדדים מיהרו לצאת לתקשורת ולהבהיר כי אין להם צורך במיזוג וכי הם צומחים ומצליחים בפני עצמם. אך בעוד שעבור Puig מדובר במידע מהימן ומוכח… באסתי לאודר אמנם טוענים כי הכל קשורה אך נראה כי ההפך הוא הנכון.
אבל למרות היתרונות, קיימים אתגרים לא מבוטלים. כשבראשם, חשש ממניעת העסקה מצד הממשל לאור בעיות הגבלים שונות בתחום הביוטי בארה״ב. שכן אסתי לאודר היא שחקנית מובילה והמותג שרלוט טילבורי של Puig מדורג במקום השלישי באותה קטגוריה בדיוק. אבל יותר מזה, המיזוג הולך נגד האסטרטגיה החדשה ביותר של אסתי לאודר לארגון מחדש אגרסיבי וחיזוק מותגי הליבה שלה.
השווקים לעומת זאת הגיבו לדיווחים בצורה מסקרנת. מניית פיוג זינקה לאור הדיווחים ב-13 אחוזים. בזמן שמניית אסתי לאודר ספגה מכה וירידה בכמעט 10 אחוזים. יש לציין שהידיעות על העסקה והתנודות בכלל הפתיעו רבים כי ההערכה בשוק הייתה בכלל שיוניליוור… רוצה לקנות את אסתי לאודר ולא להפך.





