למרות המצב - עוד בוגרת המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר זכתה בתחרות עיצוב בינלאומית

למרות המצב – עוד בוגרת המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר זכתה בתחרות עיצוב בינלאומית 

אתמול קיבלה אחת מבוגרת המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר הודעה משמחת. היא זכתה במקום הראשון בתחרות העיצוב הבינלאומית, Only Natural Design. וזו הזכייה השנייה שלה בתחרות בינלאומית בשנתיים האחרונות. 

לפני כמעט שנה התבשרה המעצבת הישראלית מור אלפסי כי זכתה בתחרות האופנה הבינלאומית Real Leather. Stay Different. International Design

אז אלפסי זכתה במקום הראשון עם עיצוב ייחודי העוסק בקשר שבין האדם לחומר. מערכת הלבוש נוצרה בהשראת סדרת העבודות ״רגעים חולפים״ של מילנה נאף. וכללה שמלה מפוסלת עם חזיה תחתונה תואמת שנוצרו בתהליכים מכניים וידניים. התחרות REAL LEATHER היא בין המוכרות בעולם וכזו אליה נרשמים מאות סטודנטים מרחבי העולם בכל שנה. חבר השופטים שלה כולל בכל שנה אינספור אנשי תעשייה בינלאומיים. 

הזכיה של אלפסי, מעבר להיותה מרגשת ומשמעותית למעצבת היתה גם משמעותית לתעשייה הישראלית. היא בעצם הפכה לפעם השלישית ברצף בה סטודנטים ישראלים מהמחלקה לעיצוב אופנה בשנקר זכו בה. והתחרות עצמה נוסדה רק לפני 4 שנים. בשנתה השנייה הזוכה בתחרות היה המעצב הישראלי בוגר המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, גל בנימין. בשנה שאחריה זכתה המעצבת ובוגרת המחלקה הטרייה, תמר אלבז. ואלפסי הייתה השלישית שהמשיכה את הרצף המזהיר של שנקר.

אתמול אלפסי קיבלה הודעה מרגשת נוספת, מבין מאות מתמודדים היא קטפה את המקום הראשון בקטגוריית הלבוש בתחרות Only Natural Design 

הפרויקט הזוכה של המעצבת הוצג רק לפני שבועיים בתצוגת הגמר של המחלקה לעיצוב אופנה. הפרויקט Touch Wood, נולד מתוך הקשר האישי של המעצבת עם אביה הנגר. הוא דיבר על המתח שבין המשכיות לשינוי. ושילב בצורה מעוררת השראה בין עץ, עור וצמר. כעת הפיתוחים המיוחדים שהציגה על המסלול זוכים להכרה בינלאומית. חלוקת הפרס הרשמית תתקיים בטקס חגיגי ב-16 בספטמבר בלונדון. והדגם הזוכה יוצג לקהל הרחב בין התאריכים במסגרת פסטיבל העיצוב של לונדון.

תחרות העיצוב הבינלאומית מאתגרת את דור המעצבים הצעיר ליצור בגדים, אביזרים והנעלה אך ורק מסיבים וחומרים טבעיים. מאחורי המיזם עומדת תנועה בינלאומית במטרתה לעודד חיבור מחודש לטבע ולפעול למען שיקום כדור הארץ. התחרות היא הדרך שלהם לעורר בתעשייה השראה לייצור ועיצוב בחומרים טבעיים בלבד.

Translate