לפני פחות מחודש דיווחנו פה על השמועות כי מותג ההנעלה האיטלקי בדרך לשנות את פניו. השבוע אפשר לדווח כי הוא נמכר לקרן השקעות סינית שעתידה להרחיב את התפוצה שלה בעולם.
ב-2024 תכנן מותג ההנעלה האיטלקי גולדן גוס לצאת להנפקת ענק שתאפשר לו לצמוח ולהתרחב עוד
גולדן גוס נפתחה בתחילת שנות האלפיים במטרה לייצר נעלי יוקרה במראה וינטג׳. מאז היא הצליחה להשתלט על השוק עם הסניקרס המיוחדות שלה. ששאבו השראה מעולמות הוינטג' והסקייט נוצרו בשיטות הייצור המסורתיות. מאז שנוסד האמין המותג במכירה ישירה לצרכן וכך היום הוא מחזיק כ-227 חנויות רשמיות ועצמאיות של המותג בעולם. וקר באפריל האחרון פתח המותג את החנות הראשונה שלו במדינת ישראל.
ב-2020 נמכר חלק גדול מהמותג לקרן Permira תמורת 1.28 מיליארד אירו. יחד תכננו שני הצדדים לצאת להנפקה גדולה שתעניק עוד הזדמנויות צמיחה. אלא שממש ברגע האחרון, ההנפקה שהייתה מתוכננת ליוני 2024 התבטלה. וזאת בכלל ״תנודתיות בשוק האירופי״, אך הדבר לא מנע מהחברה לרכב על המומנטום שהיה לה. כך על פי הנתונים גולדן גוס סגרה את תשעת החודשים הראשונים של השנה עם 517.1 מיליון אירו, עלייה של 13% לעומת השנה שעברה.
הצמיחה הכשירה את הקרקע למכירה נוספת. אשר התפרסמה באופן רשמי בשבוע האחרון ומסמנת את השלב הבא של המותג
על פי WWD, קרן ההון סיכון והפרייבט אקוויטי הבינלאומית HSG תרכוש את גרעין השליטה בחברה. לצידה חברת ההשקעות Temasek ו-True Light Capital יצטרפו כמשקיעות מיעוט. הבעלים הקודמים, קרן Permira, תמשיך להחזיק בנתח מיעוט לצד משקיעים קיימים אחרים כמו Carlyle.
סילביו קמפרה ימשיך לכהן כמנכ"ל, בעוד שמרקו ביזארי, לשעבר מנכ"ל גוצ'י ומי שנחשב לאגדה בתעשייה, ימונה ליו"ר הדירקטוריון. "אני כל כך מאושר, זה היה החלום שלי", אמר קמפרה, והדגיש כי השותפים החדשים הם המפתח לשלב הבא של ההתרחבות הגלובלית.




