הפרסומת של חברת GUESS הודפסה על גבי 2 עמודים הציגה דוגמניות AI מושלמות שעוררו זעם בקרב הקוראות
Had to end the Vogue magazine subscription I’ve had for years because the latest magazine used AI models ??? In Vogue? AI models in Vogue? pic.twitter.com/vVZMiPEHkX
— julius 🩻LORDE SUMMER (@WEBBYMCGEE) July 23, 2025
מהדורת אוגוסט של ווג זכתה להמון כותרות מאז שיצאה וזאת בעיקר בזכות השער של אן האתאווי
האתאווי שזוכה בשנה האחרונה לאהדה מחודשת מצד הקהל צולמה על ידי אנני ליבוביץ׳ לשער. הפקת האופנה של השתיים בעצמה הפכה ויראלית. והתפרסמה בכל עמוד אינסטגרם בעולם בערך. בין אם בגלל הלבוש שהוצג בה או העובדה שיש רפרנס לפרויקט הבא של השחקנית. ״השטן לובשת פראדה 2״ שכבר התחיל להצטלם ברחובות ניו יורק.
אלא שבתוך המגזין עצמו הודפסו 2 עמודים שזכו לאותה כמות תהודה וצברו כמות אדירה של ביקורת שלילית. העמודים מציגים את קמפיין החורף החדש של המותג GUESS. במבט ראשון, שום דבר לא נראה שונה בפרסומת אך חדי העין שמו לב לכתוביות הקטנות. כתוביות שהודיעו כי המודעה כולה נוצרה בעזרת AI וכי הדוגמניות המוצגות אינן נשים אמיתיות.
הפרסומת הפכה בעצם לפעם הראשונה שדוגמנית שנוצרה בבינה מלאכותית מופיעה בדפי המגזין המפורסם.
הקוראים והקוראות זעמו. רבים טענו כי הדבר פוגע באנשי התעשייה שלקחו חלק בבניית המוסד שהוא ווג. לדבריהם ״החיסכון בעלויות״ למותג פוגע באופן ממשי בתעשיית הדוגמניות, צוותי ההפקה, המאפרים והסטייליסטים. ומהווה נקודת מפנה מהותית בכיוון אליו תעשיית האופנה הולכת.
Vogue is under fire for featuring a Guess campaign in their latest issue that used an AI generated model pic.twitter.com/bZnScQhlfh
— Couture is Beyond (@CoutureIsBeyond) July 24, 2025
אחרים היו מודאגים מהסטנדטים הפגומים שהדבר יוצר אצל הצופים. הם הביעו ביקורת חריפה על השפעת הדוגמניות ״האלו״ על הדורות הצעירים. על הצגת מודל יופי בלתי מושג, רזה וחסר פגמים שאפשרי רק בעבודת מחשב. ויש מי שטענו גם מודל היופי הלא מציאותי שהוצג בו עלול להחריף תופעות בהן אנשים עוברים הליכים קוסמטיים כדי להידמות לגרסה המפולטרת של עצמם.
החברה שיצרה את הקמפיין עבור ענקית האופנה התראיינה ל-BBC. ולמרות הניסיון להוריד את הלהבות, הוסיפה משמעותית עוד שמן למדורה.
את הקמפיין יצרה חברת Seraphinne Vallora. שנשאלה בראיון מדוע אין בפרסומת שלה דוגמניות מגוונות, הודיעה כי הטכנולוגיה שלהם "לא מספיק מתקדמת" ליצירתן. זאת למרות שקיימות פלטפורמות שעושות זאת בהצלחה כבר שנים. ואם התשובה הזו לא הייתה מספיק גרועה, החברה הודתה כי בפוסטים עם דוגמניות מגוונות יש פחות מעורבות. לכן היא נותנת ללקוחותיה את ״מה שהם דורשים״…






