אם גדלתם בארץ, השתלבות בתעשיית האופנה מעבר לים תמיד נתפסה כדבר שקשה להשיג. אלא שבשנים האחרונות יותר ויותר צעירים מצליחים למצוא את עצמם במחלקות האופנה והמותגים הגדולים בעולם. הדרך, קיימת ואפשרית. רק צריך לדעת כיצד לנצל אותה.
בשנים האחרונות תפיסת כוח העבודה השתנתה. והיום ההזדמנויות בתעשיית האופנה לצעירים שמתחילים בה גדולות יותר מבעבר
לאורך השנים הכניסה לתעשיית האופנה היתה קשה ומאתגרת. עבודה בבתי אופנה ומותגים גדולים דרשה קורות חיים עם שנים רבות של ניסיון. התמחויות היו מקבלים רק המקושרים ביותר. אלא שבזכות הרשתות החברתיות וכעת גם הבינה המלאכותית הגישה השתנתה. על פי מגזין 1granary היום ניסיון של שנים דווקא מזיק יותר מאשר מועיל. על פי מייסדת חברת ההשמה Between Research הבריטית הפועלת בתעשיית האופנה, ניסיון הוא עדיין המפתח. אך גם אותו יש להשיג בחוכמה.
"כאשר מגייסים רואים אדם ששמר על אותה משרה מעל 8 שנים הם חוששים שהוא עייף. ויודע לעבוד בצורה אחת בלבד". לעומת זאת מעצבים ואנשי תעשייה שברזומה שלהם מנעד גדול של תפקידים מקבלים תעדוף. "אם מישהו מחליף עבודה כל שנה זה דגל אדום. אבל אם אותו אדם החליף כל שנתיים משרה והתנסה במגוון תחומים הוא הופך למועדף." אמרה אליזבטה ברלה למגזין 1granary. כך נוצר מצב בו אנשים צעירים שעשו התמחויות שונות ואפילו עבודות מזדמנות ומגוונות בתעשייה זוכים ליתרון.
אחת הדוגמאות הטובות לישראלי שהצליח להתברג באחת המחלקות היוקרתיות בעולם, הוא המעצב דוד וקסלר.
במהלך שנתו האחרונה של וקסלר במחלק לעיצוב אופנה בשנקר האיצה בו ראשת המחלקה דאז, לאה פרץ, לנסות להתקבל לסנטרל סיינט מרטין. "באיזה שהוא שלב לאה פרץ אמרה לי ללכת עם התיק עבודות לסנטרל סיינט מרטינס ושישר יקבלו אותי. הגשתי מועמדות ולא התקבלתי" סיפר לנו בפרק האחרון של הפודקאסט סיידנוט.
"לביקורות גמר שלנו, הגיע ראש המחלקה לתואר שני בסנטרל סיינט מרטין. הצגתי את הקרקס שעשיתי שם והוא שאל אותי מה אני רוצה לעשות אחרי הלימודים. אמרתי לו בלי בושה – רציתי לעשות אצלך תואר שני אבל לא קיבלתם אותי." התעוזה של המעצב הצעיר זיכתה אותו במקום במסלול ומשם הוא יצא למסע ארוך מעבר לים. כמו בסיפור של וקסלר, מרבית אנשי התעשייה בעולם ממליצים לצעירים פשוט לבקש (בצורה מקצועית) את ההזדמנות אליה הם מייחלים.
בפרק האחרון של הפודקאסט סיידנוט תוכלו לשמוע עוד על הדרך שעשה דוד וקסלר בתעשיית האופנה הבינלאומית. לשמוע על הלימודים במחלקה היוקרתית בעולם. וכן גם על הבחירה למרות הכל לחזור לארץ ולפתוח את המותג האישי שלו בתל אביב. את כל זה ועוד תוכלו לשמוע בפרק החדש של סיידנוט