אחרי 26 שנים חברת Pantone בחרה שוב בצבע לבן לצבע השנה. הבחירה שהייתה אמורה לשדר התחלה חדשה ועתיד רגוע לא התקבלה טוב על ידי הציבור. שקורא כעת להחרים את הבחירה ה״געזנית והאלטיסיטית״.
פנטון היא חברה שפתחה שפה אוניברסלית לתקשר גוונים באופן אחיד בין מערכות ומאז 1999 היא מפרסמת את ״צבע השנה״ שלה
״צבע השנה״ נחשב לאירוע מיוחד עבור החברה אשר התחיל לפני 26 שנים. בכל שנה ועל פי נתונים וחיזוי טרנדים מדויק, נבחר צבע שאמור להוביל את הלך הרוח של השנה הבאה. השנה בפעם הראשונה מאז נוצר הקונספט נבחר שוב צבע לבן. או אם נהיה מדויקים גוון לבן בשם "Cloud Dancer". על פי הקמפיין המיוחד שנוצר לכבוד ההכרזה הצבע נבחר במטרה לעודד רגע של מחשבה עמוקה, שלווה ואף אחידות. ״העולם מרגיש כל כך כאותי״ אמרה בסרטון של החברה הציירת והמאיירת שרה בקוצ׳יני. ״שלבן הוא פשוט בחירה הגיונית״.
אלא שהבחירה הזו כנראה לא נראתה הגיונית לעשרות אלפים ברשתות החברתיות שקראו לחברה ״מנותקת״
תרבות ה-WOKE האמריקאית גרמה ללא מעט נושאים ממש לא חשובים להפוך לסקנדלים ענקיים בשנים האחרונות. ואם חשבתם שנטפלים רק לגנים הטובים של סידני סוויני… מסתבר שגם ״קמפיין רשת״ על בחירת צבע חסרת כל משמעות יכול להוות ״טריגר״. אז מה היה שם? אחרי הפרסום רבים זעמו על החברה שבחרה גוון שמסמל אליטיזם. על פי רוב צבע לבן הוא צבע ששמור לעשירים, לשמרנים ולגזענים. שכן וזה ציטוט ״לבן מסמל בגדים נקיים, פריבילגיה שיש רק לאוכלוסייה מסוימת״. אחרי אמרו שזו עקיצה לבני המיעוטים בחברה האמריקאית שרואים איך תוכניות הגיוון וההכלה נסגרות על ידי הממשל. ומשום מה כולם מאשימים גם את טראמפ. שאני בכלל חשבתי שהצבע שלו זה כתום.
גל המחאה הוביל את ליטריס אייזמן, מנכ"לית מכון הצבע של פנטון לצאת בהצהרה רשמית נגד האמירות וההאשמות. "הצוות הגלובלי בחר בגוון זה בשל התהודה הרגשית והיצירתית שלו. לא כהצהרה על פוליטיקה, אידיאולוגיה או גזע". לדבריה, "Cloud Dancer" נבחר בשל יכולתו לייצג "דף חלק המוכן להפוך השראה למציאות", והוא משדר שלווה פנימית וניקוי רעשים. החברה הדגישה כי הבחירה מבוססת על ניתוח טרנדים גלובלי והתבוננות אנושית. אבל מה זה בכלל משנה כי בארה״ב אם אפשר להתעצבן – מתעצבנים.




