אתמול הוכרזו באופן רשמי 7 המעצבים הנבחרים לפרויקט חממת מפעל הפיס לאופנה לשנת 2024. זו השנה השמינית בה מתקיים הפרויקט אשר תמך לאורך השנים במעצבים הישראלים המצליחים בתעשייה. אז זכה לקבל תמיכה ומימון בחסות הפרויקט?
גם השנה ובפעם השמינית, התקיים פרויקט "חממת מפעל הפיס לאופנה" שנועד לתמוך ולקדם מעצבי אופנה ישראלים
כן, מועצת הפיס לתרבות ולאמנות מקיימת את מיזם הדגל שלה החל מ-2015. לאורך השנים יצאו מהחממה יצאו אינספור מותגי אופנה ישראלים מצליחים שעובדים במרץ בארץ ובעולם. החל מהמותג TRES של נועה גור, נוי גוז ודפנה פילוסוף. ועד למעצבים בינלאומיים כמו שחר אבנט, הד מיינר, אהרון גניש ועוד.
השנה, בשונה משנה שעברה, בחרה הוועדה המקצועית של החממה 7 מותגים צעירים. כולם יקבלו מענק כספי של 60 אלף שקלים לפיתוח קולקציה חדשה. וזאת לצד ליווי של מעצבים מובילים ואנשי מקצוע בתחומי פיתוח עסקי ושיווק. בסוף התהליך תוקם חנות "פופ אפ" בה המעצבים ימכרו את אשר יצרו. בנוסף וכמו בשנים קודמות יקחו המעצבים חלק בפרויקט הטי שירט של החממה. אשר כל ההכנסות ילכו כתרומה למטרה שתבחר על ידי המותגים וברוח התקופה.
ומי הם המעצבים שזכו בתמיכה של מפעל הפיס השנה? אנחנו ממש לא הופתענו מהרשימה שמלאה ביוצרים שאנחנו מאוד אוהבות.
את המעצבים הנבחרים בחרה הוועדה המקצועית שהורכבה מאנשי תעשייה בעלי עשורים של ניסיון בתחום. החל מאורי רייז, מנכ"ל 911 (STORY). ועד מיכל צ'יטיאט, סמנכ״ל בית האופנה "רונן חן" במשך 17 שנים האחרונות. לצידם ישבו גם מעצבת האופנה והמרצה במחלקה לעיצוב אופנה, אירה גולדמן. ושגיב גלעם אשר היה המנהל הקריאטיבי של קסטרו במשך 18 שנה. כל אלו ישבו ובחנו את הצעות המעצבים ובחרו את המותגים אשר ראו לנכון לקדם.
ומי הם הזוכים? המעצבת הישראלית הצעירה שכתבנו עליה פה כל כך הרבה, אלכסנדרה פינטו. המעצב שכבש כבר כל פסגה, דוד וקסלר. המעצב הישראלי שמועמד לשלל פרסים מעבר לים, טל מסלבי. מעצבת הנעליים הותיקה רותם אסיס מהמותג NOON. המעצבת הישראלית ירדן חנוכה בעלת המותג JOR-D, המעצבת הישראלית לילך אליהו בעלת המותג TABU. ואי אפשר בלי המעצבת הישראלית שימרית בן יעקב בעלת המותג MISHIMONO.
אנחנו רוצים לשלוח ברכות לכל המעצבים הנבחרים ולהמליץ לכל אחד ואחת מכם לרוץ למצוא אותם ברשתות החברתיות…
תמונה ראשית – צילום של גיא רשקובן