המותג ברונלו קוצ׳ינלי נחשב למתחרה האיטלקי של הרמס. לאורך השנים הצליחה למצב את עצמה בטופ תעשיית היוקרה ושברה השנה על פי נתונים גם שיאי מכירה. אך תחקיר שהתפרסם בימים האחרונים טוען כי היא מטעה את המשקיעים ופועלת בצורה לא חוקית
מותג היוקרה האיטלקי ברונלו קוצ'ינלי נוסד ב-1978 על ידי ברונלו קוצ'ינלי עצמו והיה אחד מהמותגים המקיימים הראשונים בעולם
היזם והפילוסוף בנה מותג על הגישה אותה כינה "הקפיטליזם ההומניסטי". קוצ'ינלי התגורר באותה תקופה בכפר מבודד באומבריה שהיה זקוק לשיקום. על מנת לעזור למטרה הזו ייסד מותג שייצר רווח בצורה אתית. רווח אשר יחולק באופן שווה בין הפועלים בו. כך מיומו הראשון המותג עסק בקיימות וקהילתיות ושם בקדמת הבמה את מלאכת היד האיטלקית המסורתית.
המותג קוצ'ינלי התחיל את דרכו כחברה קטנה המתמחה בצביעת קשמיר לנשים. בתקופה בה קשמיר נמכר רק בצבעים ניטרליים, החברה צבעה אותו בצבעים עזים. דבר שנחשב אז לחדשני ואפילו מהפכני. עם השנים המותג התרחב והפך לבית אופנה מלא, המציע קולקציות יוקרה מלאות לגברים ולנשים כאחד.
אלא שבימים האחרונים המותג מצא את עצמו בלב סקנדל שיכול להרוס את השם והתדמית שבנה לעצמו בצורה בלתי הפיכה
על פי הדיווחים בעולם דוח שפרסמה חברת המחקר Morpheus Research מאשים את המותג בניהול חנויות פעילות ברוסיה. דבר שמנוגד לסנקציות שהוטלו על המדינה. ולאור העובדה שהחברה טענה בשנים האחרונות כי היא לא פועלת ברוסיה – מדובר בהטעיית בעלי מניות. פרסום הדו״ח הוביל לצניחה חדשה במניות החברה. זאת למרות שהמותג מכחיש את המיוחס לו לגמרי.
זו לא הפעם הראשונה שהמותג מוצא את עצמו בסקנדל כזה או אחר. אך הפעלת החנויות ברוסיה נחשבת על פי רוב לבחירה לא אתית אשר בעקיפין יכולה להיראות כי המותג ״תומך במלחמה״. דבר שסותר את כל הבסיס הערכי בו הוא מחזיק. ויכול לגרום לצרכנים להפסיק לקנות בו לחלוטין. עם פרסום הדו״ח נפלו במניות החברה ב-17.3% עם צניחה של כמעט עוד 2 אחוזים ביום שאחריו.
את המחצית הראשונה של השנה סיים המותג עם עלייה של 10% בהכנסות. שהסתכמו ב-684.1 מיליון אירו לעומת 620.6 מיליון בתקופה המקבילה בשנה שעברה. אך האם הדיווחים נכונים? האם הדבר ישפיע על הפעילות של המותג הלאה? נמשיך לעדכן.




