ב-2018 כאשר השיקה את הסטארט אפ CaaStle היו מי שהגדירו את כריסטין האנסיקר כמי שתציל את תעשיית האופנה. היום 8 שנים מאוחר יותר בית המשפט גוזר עליה 5 שנות מאסר. וזאת על אחת ההונאות הגדולות שהתעשייה ראתה.
המסע של האנסיקר אל לב תעשיית האופנה החל בשנת 2011 כשייסדה את המותג Gwynnie Bee
גווני ביי קמה בתקופה בה התעשייה הייתה משוכנעת כי הצעד הבא יהיה – השכרה. אינספור חברות קמו בשנים שלאחר מכן והציעו השכרת בגדים על בסיס מנוי חודשי שישנה לגמרי את הרגלי הצריכה של הלקוחות. ואכן החברה הצליחה מספיק כדי להפוך ב-2018 לפלטפורמה דיגיטלית שנועדה עבור תאגידים וחברות גדולות. פלטפורמה שנועדה לעזור להם להפוך את המלאים המיותרים שלהם למוצרים שהם יכולים להשכיר באופן ישיר ללקוחות.
המהלך הקפיץ את הערכת השווי של החברה ל-1.2 מיליארד דולר. הפלטפורמה הצליחה למשוך אליה משקיעים בעלי שם עולמי וחברי דירקטוריון בולטים. בעוד האנסיקר עצמה הפכה לדמות מוכרת ואף התארחה בתכנית הטלוויזיה הפופולרית "פרויקט מסלול". אלא שככל שחלף הזמן המצגות הנוצצות ושווי השוק המופרך של למעלה מ-1.4 מיליארד דולר… עוררו את חשד המשקיעים.
כך היום נשפטה לחמש שנות מאסר בפועל לאחר שהודתה כי הוציאה במרמה 300 מיליון דולר ממשקיעים
האנסיקר, בת ה-49 הודתה במרץ האחרון בסעיף אחד של הונאת ניירות ערך. היא נידונה על ידי השופט המחוזי ג'יי פול ואטקן לחמש שנות מאסר, שלוש שנות פיקוח. וכן גם חויבה להחזיר את כספם של המשקיעים בסכום כולל של 283,291,940 דולר. התובע הפדרלי בתיק, ג'יימי מקדונלד, ציין כי האנסיקר הציגה את המיזם שלה כהצלחה של מיליארדי דולרים. בעוד שבפועל מדובר היה במצג שווא מזויף. מסתבר שכדי לגייס את הכספים בין השנים 2019 ל-2025, סיפקה האנסיקר דוחות רווח והפסד מזויפים. לצד דוחות ביקורת פיקטיביים ומסמכים תאגידיים שניפחו ללא הכר את ההכנסות והמזומנים של החברה.
בפועל, המספרים האמיתיים של הפלטפורמה הציגו תמונה עגומה. עד שנת 2023 גייסה CaaStle כ-521 מיליון דולר, אך רשמה הפסדים חמורים של 511 מיליון דולר. באוקטובר 2023 נרשם מקרה בו התברר כי שלחה דוח ביקורת מזויף למשקיע. אז טענה כי הכינה אותו עבור הרצאה באוניברסיטת פרינסטון וכי הוא נשלח בטעות. בשנת 2024 היא זייפה חתימות של שני חברי דירקטוריון כדי להציג אישור למתן אופציות ולגייס עוד כ-20 מיליון דולר. מה שהוביל להדחתה אך לא מנע ממנה להקים חברת בת בשם P180 לצד מנהל הקמעונאות הבכיר ברנדן הופמן, שלא היה מודע למעשיה.
במרץ 2025 החרימו הרשויות את המכשירים האלקטרוניים של האנסיקר כחלק מחקירה של התובע הפדרלי
אבל זה לא מנע ממנה, בזמן שהחקירה התהדקה, לנסות ולמכור מניות בשווי 19 מיליון דולר. במאי 2025 הגישה P180 תביעה נגדה שהובילה לחשיפת מידע לו אף אחד לא ציפה. במקום 500 אלף מנויים עליהם דיווחה החברה, היו לה בפועל מאות מנויים בלבד. החברה שרפה חמישה דולרים על כל דולר שהכניסה, וביוני 2025 הגישה CaaStle בקשה לפשיטת רגל. בתביעה נקבע כי מדובר באחת ההונאות הגדולות בהיסטוריה. הונאה אשר הושוותה להונאות ענק אחרות כמו טראנוס, מיידוף ואנרון.






