בעוד שבעונה הקודמת הנתונים היו ״מכורים״ לאור גל הבכורות של המנהלים הקריאייטיביים. בחודש האופנה האחרון אפשר היה למדוד בצורה נכונה יותר השפעה ברשתות החברתיות. ולמרות שעונת הטקסים גנבה מעט את הפוקוס, המותגים והמהדורות ברחבי העולם רשמו אימפקט עצום.
בחודש האופנה לעונת חורף 2026 אמנם נרשמה ירידה אבל הנתונים מפתיעים.
העונה מדדו נתונים בפלטפורמת שיווק המשפיענים Lefty וסוכנות המותגים Karla Otto. על פיהם העונה הנוכחית יצרה שווי מדיה (EMV) של 755 מיליון דולר. ירידה של 14% לעומת עונת קיץ 2026 וירידה של 1.3% לעונת סתיו/חורף 2025. שתי עונות בהן ראינו המון בכורות. אז איך מגיעים לנתונים כל כך גבוהים? מותגים מבינים היום שיותר ממספר עוקבים, דרושה אותנטיות. לכן בשורות הראשונות ראינו יותר נוכחים שמייצגים את האיזון בין אישיות הטאלנט לערכי המותג.
כך לדוגמא אפשר היה לראות איך כוכבי טלוויזיה וסדרות רשת רלוונטים היו חלק בלתי נפרד מהשורות הראשונות. שחקנים מסדרות מדוברות כמו "Heated Rivalry", "Love Story" ו-"Industry" יצרו באזז משמעותי עבור מותגים כמו בלנסיאגה, לואווה וקוראז'. ובמקביל, הדומיננטיות של כישרונות מאסיה הגיעה העונה לנקודת רתיחה. טאלנטים מתאילנד, דרום קוריאה והפיליפינים ייצרו 317 מיליון דולר ב-EMV. כ-42% מסך כל שווי המדיה בחודש האופנה. על פי ווג ביזנס כל עשרת הטאלנטים המובילים של העונה הגיעו מהשוק הזה. ואפילו במהדורות ניו יורק ובלונדון הם תפסו את שלושת המקומות הראשונים.
בכל הנוגע למהדורות, פריז נותרה העיר החזקה ביותר מבחינת חשיפה ברשתות. שבוע האופנה פריז ייצר EMV של 403.6 מיליון דולר.
הנתונים אמנם אסטרונומיים אך מראים כי גם בפריז הייתה ירידה לעומת עונות קודמות. מי שבלט בה במיוחד בפריז היה בית האופנה דיור. זה ששמר על מעמדו והוכתר כמי שהעלה את התצוגה בעלת הביצועים הטובים ביותר. בית האופנה לבדו ייצר 88 מיליון דולר ב-EMV באינסטגרם ו-51.6 מיליון דולר ב-Weibo (כ-22% מסך ה-EMV הכולל לשבוע כולו). הצלחה המיוחסת לנוכחות כוכבות אסיאתיות באירוע.
אל המקום השני הגיעה שאנל שייצרה 55.8 מיליון דולר ב-EMV. עלייה של 73% משנה לשנה שנובעת מההצלחה של מתיו בלאזי והעיצובים שלו עבור המותג. חלק ניכר מהבאזז סביב שאנל העונה לא נבע רק מהתצוגה. אלא מטירוף הקניות של עורכי אופנה ואנשי תעשייה אשר נהרו לבוטיקים כדי לרכוש את קולקציית האביב שנחתה בחנויות, ותיעדו זאת בזמן אמת ברשתות.
מילאנו הסתמנה כעיר הבולטת של העונה מבחינת צמיחה, עם EMV של 260.2 מיליון דולר (עלייה של 37% משנה לשנה) יש שיגידו כי הבכורה של דמנה בגוצ'י הובילה את העיר עם שווי של 54.5 מיליון דולר. בכורה שהביאה לשורה הראשונה גם כוכבות כמו ג'ורג'ינה רודריגז, אמילי רטאייקאוסקי ודמי מור.
הנתונים אמנם מכתירים את פריז שוב כזוכה הגדולה של חודש האופנה מבחינת נתוני חשיפה. אבל המידע המשמעותי ביותר הוא דווקא ההבנה כי הכוכבים האסיאתיים הם אלו שמובילים את הדרך ולא ניקול קידמן בשאנל…






